NATURAL SLEEP ON KAPSULE A30 HUG YOUR LIFE

Naša najniža cijena: 10.49
Akcijska cijena: 8.39

Proizvod na bazi L-Triptofana, melatonina i B vitamina koji djeluje umirujuće i opuštajuće, omogućuje brže uspavljivanje te dublji i kvalitetniji san. Triptofan je prekursor serotonina i melatonina – hormona ključnog za ciklus sna.

Uštedite €4,25 za sve narudžbe preko €49,99

Rok isporuke: 2 - 5 dana

Sigurna online kupovina

NATURAL SLEEP ON KAPSULE A30 HUG YOUR LIFE

  • SKRAĆUJE VRIJEME USPAVLJIVANJA
  • POBOLJŠAVA KVALITETU I TRAJANJE SNA
  • DJELUJE UMIRUJUĆE I OPUŠTAJUĆE
  • POMOĆ KOD NESANICE I JET LAGA-A

Dodatak prehrani na bazi L-Triptofana, melatonina i B vitamina koji djeluje umirujuće i opuštajuće, omogućuje brže uspavljivanje te smanjenu učestalost buđenja tijekom noći. Djelotvorna je pomoć i u borbi s naglim promjenama vremenskih zona (tzv. jet lag) zahvaljujući melatoninu koji ublažava subjektivni osjećaj jet laga i regulaciju ciklusa sna. Pogodan za vegane.

Natural Sleep On može pomoći kod:

  • problema s predugim usnivanjem
  • putovanja između nekoliko vremenskih zona 
  • narušenog ritma budnosti i sna zbog noćnih dežurstava
  • tegoba koje se javljaju pri mijenjanju vremenskih zona

MELATONIN doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san, a blagotvorni učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja. Također doprinosi ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s jet lag-om, a učinak se postiže minimalnim unosom od 0,5 mg prije spavanja na prvi dan putovanja te sljedećih nekoliko dana po dolasku na odredište.
TRIPTOFAN je esencijalna aminokiselina koja se u organizmu ne može sintetizirati pa se stoga mora unositi, s bitna je kao prekursor melatonina i serotonina.
VITAMINI B2, B6, B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
VITAMINI B1, B6, B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsula):
L-triptofan 300 mg
Melatonin 1 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 2,8 mg (200% PU*)
Vitamin B6 (piridoksin-hidroklorid) 2,8 mg (200% PU*)
Vitamin B1 (tiamin mononitrat) 2,2 mg (200% PU*)
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 5 µg (200% PU*)

Melatonin je hormon koji se intenzivno izlučuje u mraku. Dolaskom noći i smanjenjem svjetlosti epifiza reagira pojačanom proizvodnjom melatonina čija je uloga uvesti organizam u stanje sna. Izloženost jakom svjetlu noću ili slabom danju, može poremetiti sintezu melatonina. Kod nekih osoba, a pogotovo kod starijih osoba proizvodnja melatonina može biti smanjena što uzrokuje da osoba teško zaspi, često se budi i premalo sati provede spavajući. Podizanjem razine melatonina u organizmu u adekvatnoj dozi od 1 mg prije odlaska na spavanje, pridonosimo smanjenju vremena potrebnog za usnivanje.

Triptofan je esencijalna aminokiselina koja se u organizmu ne može sintetizirati, stoga se u organizam mora unijeti ishranom ili putem dodataka prehrani. U metabolizmu sudjeluje u izgradnji proteina, te kao prekursor važnih neurotransmitera serotonina i melatonina. Posredstvom triptofan hidroksilaze nastaje 5-hidroksi-triptofan iz kojeg dalje nastaje serotonin. Serotonin ima umirujuće i opuštajuće djelovanje, te ima ulogu u regulaciji sna jer je serotonin prekursor melatonina, hormona ključnog za ciklus sna.

Vitamini B skupine imaju važnu ulogu za rad mozga, djeluju sinergijski i doprinose normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava, sudjeluju u prijenosu živčanih impulsa kroz organizam, doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, poboljšavaju metabolizam te smanjuju umor i iscrpljenost.

Nesanica je poremećaj spavanja koji uključuje teškoće kod usnivanja, spavanja ili ponovnog usnivanja nakon preranog buđenja. Može biti privremena ili kronična, a uzroci su brojni. Nesanica danas muči mnoge te u značajnoj mjeri utječe na kvalitetu života. Koliko sna je dovoljno varira od osobe do osobe, no većini je potrebno sedam do osam sati kvalitetnog sna. Dugoročno, nesanica može ostaviti brojne negativne posljedice na cjelokupno zdravlje čovjeka, a također može prouzročiti i trenutne tegobe poput umora, otežane koncentracije, nervoze, razdražljivosti i oslabljene energije.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.  Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Način uzimanja:

Preporučuje se uzimanje 1 kapsule dnevno, neposredno prije spavanja.

NATURAL SLEEP ON KAPSULE A30 HUG YOUR LIFE

Količina: 30 kapsula

Pogledajte HUG YOUR LIFE proizvode u online ljekarni Plantak.

Košarica